Van hackers die online privé-informatie openbaar maken tot de omgang met gebruikersgegevens door internetreuzen, online privacy is een steeds grotere zorg geworden voor zowel voor landen, bedrijven als mensen.
Landen over de hele wereld hebben bijvoorbeeld Data Privacy Day gemarkeerd, als de dag van ‘Data Protection day’ voor het bewust maken van de mens met betrekking tot het de internetveiligheidskwesties die er spelen. Veel bedrijven, mensen en ook zeker landen zijn totaal niet bewust van de online privacy die veel geschonden wordt. Om een beeld te geven hebben we 10 feiten op een rij gezet met wat jij nog niet weet over online privacy.
Hieronder de 10 feiten over online privacy:
- Minder dan 60% van de landen heeft wetten om de bescherming van gegevens en privacy te waarborgen.
- De Europese toezichthouders voor gegevensbescherming hebben meer dan 100.000+ klachten ontvangen over mogelijke datalekken sinds de goedkeuring van een baanbrekende EU-privacywet in mei 2016 ook wel de AVG-wet of GDPR genoemd.
- Meer dan een op de twee respondenten van een wereldwijde enquête uit 2018 door enquêteur CIGI-Ipsos zei dat ze zich meer zorgen maakten over hun online privacy in vergelijking met het voorgaande jaar.
- Bijna 40% van de respondenten van een ander onderzoek door cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky vertelde niet te weten hoe ze zichzelf konden beschermen tegen cybercriminaliteit. Besef hier dus goed dat dit werknemers zijn van een virusscanner / online beveiligingsbedrijf.
- Vanuit onderzoek bleek dat experts bij bedrijven zoals Yubico, mogelijk niet voldoen aan de veiligheidsnormen. Het ontdekte dat bijna 70% van de respondenten wachtwoorden deelde met collega’s.
- Meer dan de helft hergebruikt gemiddeld vijf wachtwoorden voor hun werk- en persoonlijke accounts. Dit is in veel gevallen altijd dezelfde wachtwoorcombinatie.
- Ongeveer 4% ter wereld van de mensen waarop een phishing-e-mailcampagne is gericht, zou erop klikken.
- In 2017 hebben bijna 17 miljoen Amerikaanse consumenten te maken gehad met identiteitsfraude: het ongeautoriseerde gebruik van persoonlijke informatie, zoals creditcardgegevens, voor financieel gewin. Dit was in Nederland ( 2018 ) tot pogingen gezien geruim 32% en waarvan het dus pogingen zijn.
- Datalekken door hackers zullen naar verwachting met 22% per jaar toenemen, waardoor tegen 2023 ongeveer 156 miljard records worden blootgelegd, inclusief persoonlijke informatie zoals naam, adres en creditcardnummers.
- Datalekken kosten bedrijven wereldwijd gemiddeld bijna $ 4 miljoen voor elk incident.
Wil jij je online privacy beschermen door middel van veilig internet en anoniem? Lees dan gerust onze uitgebreide blogs over de meest uiteenlopende mogelijkheden om anoniem te kunnen internetten. Wat uiteindelijk de kans verhoogd om jouw privacy en voetsporen zo min mogelijk zichtbaar te laten zijn over het internet.
Lees hier onze VPN reviews en ervaringen maar heb je nog geen idee wat dit betekend neem dan gerust onze informatieve pagina’s door:
Leave a Reply